Natjecanja

Sustav natjecanja

• prema pristiglim prijavama voditelja školskih športskih društava, izrađuje se Kalendar natjecanja za učenice i učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola, učenice i učenike viših razreda osnovnih škola, te za učenice i učenike srednjih škola.
  • županijske završnice za 5. i 6. razrede osnovnih škola organiziraju se u sedam sportova (futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, kros i graničar), u devet sportova (futsal, rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis, badminton, atletika, šah i kros) za osnovne škole i osam sportova (futsal, rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis, badminton, atletika i kros) za srednje škole.
  • izlučna natjecanja za nastup na županijskoj završnici su međuopćinska i gradska natjecanja.
    učenici, profesori i suci na županijskoj završnici od Saveza imaju osiguran doručak, ručak, diplome, potvrde, a najbolji medalje i pehare.
  • od 2018./2019. godine svi pobjednici županijskih natjecanja sudjeluju na Državnoj završnici, ali 5. i 6. razredi imaju prije toga Državnu poluzavršnicu.
  • Savez osigurava majice za učenike koji predstavljaju našu županiju na državnom natjecanju.

Nadolazeća natjecanja

No Events

Školsko sportska natjecanja

• na školskim sportskim natjecanjima osnovnih škola u školskoj godini 2018./2019. u konkurenciji 5. i 6. razreda osnovnih škola nastupilo je ukupno 68 školskih športskih društava sa 614 natjecatelja.
  • u konkurenciji osnovnih škola u školskoj godini 2018./2019. nastupilo je 163 školskih športskih društva sa 1298 natjecatelja.
  • u konkurenciji srednjih škola u školskoj godini 2018./2019. nastupilo je 109 školskih športskih društva sa 902 natjecatelja.
  • školska športska društva imala su ukupno 340 nastupa sa čak 2814 učenika